Slow Flower Workshop

I lördags släppte jag, Paulina på Veloblom och Sofia på Gillmyra Blomster vår workshop Slow Flower och wow vilket sug det blev! Visst kände vi på oss att vi hade något fint, och viktigt och bra på gång, men vi hade nog aldrig kunna drömma om gensvaret och intresset som det förde med sig. Workshopen sålde slut på några timmar och nu finns en lång lista med personer som vi såklart också vill ha med, vi vill ju träffa er alla! Vi klurar nu på att hitta fler datum, göra något online eller kanske både ock, men jag vill börja med att berätta lite om Workshopen, platsen vi ska vara på och såklart om oss tre.

Vi kommer att hålla workshopen på Runnvikens Pensionat i hjärtat av Sörmland. I denna fantastiska miljö ligger Paulinas, och Veloblooms blomsterodling där vi kommer att ha vår grund för både inspiration och kunskapsinhämtande. På gården runt Runnvikens Pensionat finns fantastiska miljöer och byggnader som vi kommer att använda som skådeplats för vårt skapande med blomstren.

Där inne i det gamla sädesmagasiet är ljuset alldeles magiskt och där hoppas jag att vi kommer kunna skapa fina bilder tillsammans.

Runnvikens Pensionat ligger på godset Lövsund i Tystberga, ca 20min från Nyköping och drivs av fantastiskt duktiga Clara, henne kommer ni som besöker Runnvikens att få träffa mycket för hon kommer se till att vi alla får en fantastiskt fin upplevelse under våra dagar där.

Här är Sofia och Paulina på väg in i Runnvikens Pensionat.

Ljuset här är så vackert och tänk så gott vi kommer att sova efter all kunskapstörst och kreativt skapande.

Slow Flowers är att utgå från blomster i säsong, det är den nya floristiken. Att ha trädgårdsmästarens kunskap i växtkunskap och odling till floristens hantverk kommer att vara till stor fördel i det hållbara skapandet av framtidens blomsterarrangemang. Under får workshop vill visa på skapandet från odling, skörd och floristiskt hantverk med hållbara tekniker.

Under första dagen håller vi till mycket i odlingen och vi kommer att dela med oss av våra kunskaper. Här tittar vi på olika sätt att bygga upp en snittblomsodling beroende på syftet med just din odling. Vi tittar på odlingsvärda sorter och hur just dem trivs, skördas och efterbehandlas för så långt vasliv som möjligt.

Dagen avslutas med ett gemensamt blomsterskapande där jag kommer tipsar er om hur vi bäst kan dokumentera det. Jag kommer ge de bästa tipsen om hur man fångar blommor så vackert som möjligt, oavsett om du har med dig en kamera eller din mobiltelefon.

På kvällen äter vi middag tillsammans och skapar härliga minnen, nya kontakter och början till nya nätverk. På Runnvikens Pensionat finns unika rum där ni kommer sova gott för att vakna med nya idéer inför vår sista dag.

Under den sista dagen kommer fokus att ligga på att testa nya tekniker för att arrangera blomster. Vi vill uppmuntra dig att hitta din stil och utmana dig att prova nya tekniker. Sofia och Paulina kommer att visa olika hållbara tekniker för att arrangera blommor. Vi kommer att testa både stående och hängande installationer. Efter varje moment kommer vi att dokumentera det ni har skapat. Jag kommer dela med mig av min kunskap och mina tankar kring att fånga sina skapelser på foto för att bygga sitt eget varumärke samt tipsa om hur du kan fånga dina blomsterarrangamang på ett sätt som framhäver din stil.

_D857041.jpg

Det är så fantastiskt att få skapa tillsammans!

Och jag är i ett sådant otroligt fint sällskap. Sofia Wikander driver Gillmyra Blomster sedan 2018, hon är florist och snittblomsodlare. Sofia brinner för att Slow Flowers ska ta mer mark och ta en självklar plats i blomsterbranschen. Hon är också ordförande i föreningen Snittblomsodlare i Sverige. Sen är hon också väldigt rolig och social, ett fång av solsken landar på allt runtom Sofia.

Ljuvliga Paulina som jag följt i många år på Instagram, med hennes ljuva stämma och underbara blomster skapar hon magi. Paulinas blomsterodling har två stora växthus och stora ytor på friland. Hon odlar tillsammans med naturen och använder stallgödsel från gårdens sätteri och vattnar med sjövatten. Det är så otroligt vackert på denna plats så därför känns det extra roligt att vi valt att hålla workshopen mitt i Paulinas blomsterodling på Runnviken.

Vi ser så otroligt mycket fram emot att tillsammans få skapa, lära, umgås och skratta. Hur länge har vi inte väntat på just detta!