Julen på Ängsö

Tänk att julen återigen väntar på oss om bara några veckor, men låt oss landa i mjuka varma tankar nu när tiden ännu finns till att skapa, mysa, vila och vara tillsammans.

Under året har jag och Linda Eliasson gjort många fantastiska fotograferingar tillsammans, någon jag ska berätta om en annan gång. Men detta inlägg handlar om något annat.

Vi försöker när tiden finns att dokumentera det allra käraste vi har, de som växer och sträcker på sig, som förnyas och fördjupas, de som gör allt vårt slit värt det, eftersom de ger oss möjlighet att leva våra liv, lite mer som vi önskar.

Jag älskar julen, och att få fånga den om och om igen, speciellt med de smås närvaro gör den extra viktig och vördnadsfull.

Att få slå in små klappar i vackra papper från Mrs Mighetto och dekorera hemmet med söta handgjorda juldekorationer från A world of craft gör att man bara vill att julen ska komma snabbare än man hinner tänka. Har du hunnit njuta av goda lussebullar än?

Snön landade mjukt hos oss igår och det verkar som att det ska bli minusgrader resten av veckan så kanske får det vita och vackra ligga kvar ytterligare en stund. Lyckan i att få sätta sig på sin favoritplats med en kopp te och njuta av en saftig mjuk lussebulle är ren och skär lycka.

Ni vet den mjuka honungslena doften av dessa gyllene ljus, finns inget bättre än att tända upp bivaxljus som doftar som livets renaste lustar. Jag älskar att ge bort ljus i present, det är att ge bort hopp om ljus och värme, och vem vill inte ha lite mer av det i tider som dessa.

Vänskap och drömmar, de här två unga kvinnorna har bundits samman och ihop, så vackert att få se vänskap växa fram, både för sig själv men också sina barn, hur de möts så enkelt i glädje, skratt och bus.

Hur härligt med julbak snart, mitt tips är att göra en stor deg, den håller sig länge och man kan ta fram den när andan faller på. Jag gillar att ena dagen göra pepparkakorna och en annan dag göra glasyren, att inte ha så bråttom, “att pricka av baket”, utan njuta av varje steg och se det som ett steg närmare ljus och värme och liv.

Men också att bara stanna, och ta in doften, smaken, förväntan och den skimrande årstiden.