Julen på Ängsö

Tänk att julen återigen väntar på oss om bara några veckor, men låt oss landa i mjuka varma tankar nu när tiden ännu finns till att skapa, mysa, vila och vara tillsammans.

Under året har jag och Linda Eliasson gjort många fantastiska fotograferingar tillsammans, någon jag ska berätta om en annan gång. Men detta inlägg handlar om något annat.

Vi försöker när tiden finns att dokumentera det allra käraste vi har, de som växer och sträcker på sig, som förnyas och fördjupas, de som gör allt vårt slit värt det, eftersom de ger oss möjlighet att leva våra liv, lite mer som vi önskar.

Jag älskar julen, och att få fånga den om och om igen, speciellt med de smås närvaro gör den extra viktig och vördnadsfull.

Att få slå in små klappar i vackra papper från Mrs Mighetto och dekorera hemmet med söta handgjorda juldekorationer från A world of craft gör att man bara vill att julen ska komma snabbare än man hinner tänka. Har du hunnit njuta av goda lussebullar än?

Snön landade mjukt hos oss igår och det verkar som att det ska bli minusgrader resten av veckan så kanske får det vita och vackra ligga kvar ytterligare en stund. Lyckan i att få sätta sig på sin favoritplats med en kopp te och njuta av en saftig mjuk lussebulle är ren och skär lycka.

Ni vet den mjuka honungslena doften av dessa gyllene ljus, finns inget bättre än att tända upp bivaxljus som doftar som livets renaste lustar. Jag älskar att ge bort ljus i present, det är att ge bort hopp om ljus och värme, och vem vill inte ha lite mer av det i tider som dessa.

Vänskap och drömmar, de här två unga kvinnorna har bundits samman och ihop, så vackert att få se vänskap växa fram, både för sig själv men också sina barn, hur de möts så enkelt i glädje, skratt och bus.

Hur härligt med julbak snart, mitt tips är att göra en stor deg, den håller sig länge och man kan ta fram den när andan faller på. Jag gillar att ena dagen göra pepparkakorna och en annan dag göra glasyren, att inte ha så bråttom, “att pricka av baket”, utan njuta av varje steg och se det som ett steg närmare ljus och värme och liv.

Men också att bara stanna, och ta in doften, smaken, förväntan och den skimrande årstiden.

Rosetter - skapa de vackraste av rosetter av dina tapetrester

Äntligen är tiden för julpyssel här och det är så otroligt roligt att få skapa, så ta dina vackraste tapetrester eller inslagningspapper, häll upp en kopp te och sätt på din bästa julspellista (min favorit är A Very Mayries Christmas playlist) för nu ska det mysas ordentligt.

Du behöver:

Tapet, sax och tejp

Såhär gör du:

  1. Plocka fram tapeten som du vill använda och vik den dubbel i rullriktningen, mina bitar var allt mellan 8-15cm långa.
     

  2. Börja i änden där tapeten är dubbel och klipp ut som ett öga i valfri storlek, när du vecklar ut biten du klippt får du som ett par glasögon.
     

  3. Fäst ihop ändarna i mitten och bilda rosetten, lägg ändarna lite dubbel så blir det finast (tejpa runt hela rosettens mitt). Framsidan på rosetten blir lite bredare än baksidan och då syns inget vitt på pappret från baksidan.
     

  4. Klipp ut en remsa för att täcka partiet du nyss limmade ihop, snurra några varv och fäst på baksidan med tejp.
     

  5. Klipp ut ytterligare en rak remsa från ditt vikta papper, detta blir ändarna på rosetten. Klipp banden så de smalnar av lite upptill och gör ett V i nederkant av ändarna, klipp isär.
     

  6. Klistra fast ändarna på baksidan så har du din rosett!

     

Rosetterna är fina att dekorera paket med, sätta upp i granen eller varför inte skicka till en vän. De funkar dessutom till hela årets högtider, så se till att de kommer fram flera gånger under året och inte bara till jul.

Utbilda dig med Blomsterodlarna!

Blomsterodlarna är tre blomsterälskare som brinner för kreativitet, odling, hållbarhet och utveckling. För tre år sedan tog vi initiativet till att skapa Sveriges första digitala Slow Flower utbildning, tillsammans har vi byggt upp varumärket Blomsterodlarna som idag både är en fysisk och digital utbildning. Intresset för Slow Flower växer för varje år och nu har vi enbart ett fåtal platser kvar till vår diplomutbilding, vill du blomma tillsammans med oss under 2024?

Tillsammans med Sofia Wikander och Paulina Alesand är vi fotografen, floristen och trädgårdsmästaren, som arbetar med att utbilda kvinnor i snittblomsodling och företagande inom Slow Flower rörelsen. Vi vill skapa rum där människor tillåts att växa och förändras med hjälp av naturen. I vår utbildning samlar vi våra erfarenheter och kunskaper för att hjälpa dig att nå dina odlingsdrömmar.  

Blomsterodlarnas Slow Flowers Diplomutbildning är en distansutbildning med fyra träffar förlagda på Lindeborgs Eco retreat utanför Nyköping. Mötesmiljön på Lindeborgs Eco Retreat är designad för att möjliggöra goda idéer och djupare insikter. Den är optimerad för att människor ska släppa press och stress, slå på nyfikenheten, öppna upp och komma närmare. Här möts vi vid fyra tillfällen totalt 12 dagar med helpension. 

Utbildningen kommer att följa en hel säsong i odlingen. I vår utbildningsplattform har du tillgång till vårt breda och djupa utbildningsmaterial som består av filmer, bilder och kunskapsdokument som du tar till dig i din egen takt och så djupt som du vill. Här går vi igenom hela vår kursplan och fördjupar oss sedan i momenten och i din egna utveckling under träffarna på Lindeborgs.

Under säsongen har du också 10 dagar praktik, där du bestämmer tillsammans med din handledare när dessa dagar passar bäst. 

Dessutom har du inlämningsuppgifter som bygger mycket på arbetet i din trädgård, där implementerar du det du lär dig i utbildningen i din trädgård och redovisar för oss.

Varje tema består av ett gediget digitalt material bestående av filmer, kunskapsdokument och övningar. Och varje tema innehåller också digitala möten där vi ses för föreläsningar och frågor och svar. 

Under hela utbildningen har du handledning med oss utbildningsledare och tillsammans med de andra deltagarna följer vi och stöttar dig i din utveckling på din resa.

För dig som inte har möjlighet att gå vår diplomutbildning har vi även en digital onlineutbilding. Vår onlineutbildning består av ett unikt utbildningsmaterial bestående av mer än hundra filmer, bilder och kunskapsdokument där vi delar med oss av kunskap och erfarenhet inom snittblomsodling, kreativt skapande, företagande och hållbar floristik. 

Under två år har du tillgång till vårt breda och djupa utbildningsmaterial som du tar till dig i din egen takt och så djupt som du vill.

 Utbildningen kommer att följa dig under en hel säsong i odlingen. Varje tema består av ett gediget digitalt material bestående av filmer, kunskapsdokument och övningar. Varje tema innehåller också digitala möten där vi ses för föreläsningar och frågor och svar. 

Kika in på vår hemsida för att läsa mer om de båda utbildningarna och anmäla dig!





The Creative Workshop at Møn, Denmark


You always have the chance to write a new chapter, you are the author of your own story.
I spent the last week of August at the beautiful island of Møn in Denmark hosting a creative workshop with the amazing Signe Bay and Ditte Ingemann

We gathered women from all over the world and together we united in creativity, still life photography, storytelling, motherhood, entrepreneurship, wonderful food and so much more.

I’m so amazed by women, together we create instant bounds between each other, we share stories, we laugh and we cry, and we feel for each other.

Slow Flower Workshop

I lördags släppte jag, Paulina på Veloblom och Sofia på Gillmyra Blomster vår workshop Slow Flower och wow vilket sug det blev! Visst kände vi på oss att vi hade något fint, och viktigt och bra på gång, men vi hade nog aldrig kunna drömma om gensvaret och intresset som det förde med sig. Workshopen sålde slut på några timmar och nu finns en lång lista med personer som vi såklart också vill ha med, vi vill ju träffa er alla! Vi klurar nu på att hitta fler datum, göra något online eller kanske både ock, men jag vill börja med att berätta lite om Workshopen, platsen vi ska vara på och såklart om oss tre.

Vi kommer att hålla workshopen på Runnvikens Pensionat i hjärtat av Sörmland. I denna fantastiska miljö ligger Paulinas, och Veloblooms blomsterodling där vi kommer att ha vår grund för både inspiration och kunskapsinhämtande. På gården runt Runnvikens Pensionat finns fantastiska miljöer och byggnader som vi kommer att använda som skådeplats för vårt skapande med blomstren.

Där inne i det gamla sädesmagasiet är ljuset alldeles magiskt och där hoppas jag att vi kommer kunna skapa fina bilder tillsammans.

Runnvikens Pensionat ligger på godset Lövsund i Tystberga, ca 20min från Nyköping och drivs av fantastiskt duktiga Clara, henne kommer ni som besöker Runnvikens att få träffa mycket för hon kommer se till att vi alla får en fantastiskt fin upplevelse under våra dagar där.

Här är Sofia och Paulina på väg in i Runnvikens Pensionat.

Ljuset här är så vackert och tänk så gott vi kommer att sova efter all kunskapstörst och kreativt skapande.

Slow Flowers är att utgå från blomster i säsong, det är den nya floristiken. Att ha trädgårdsmästarens kunskap i växtkunskap och odling till floristens hantverk kommer att vara till stor fördel i det hållbara skapandet av framtidens blomsterarrangemang. Under får workshop vill visa på skapandet från odling, skörd och floristiskt hantverk med hållbara tekniker.

Under första dagen håller vi till mycket i odlingen och vi kommer att dela med oss av våra kunskaper. Här tittar vi på olika sätt att bygga upp en snittblomsodling beroende på syftet med just din odling. Vi tittar på odlingsvärda sorter och hur just dem trivs, skördas och efterbehandlas för så långt vasliv som möjligt.

Dagen avslutas med ett gemensamt blomsterskapande där jag kommer tipsar er om hur vi bäst kan dokumentera det. Jag kommer ge de bästa tipsen om hur man fångar blommor så vackert som möjligt, oavsett om du har med dig en kamera eller din mobiltelefon.

På kvällen äter vi middag tillsammans och skapar härliga minnen, nya kontakter och början till nya nätverk. På Runnvikens Pensionat finns unika rum där ni kommer sova gott för att vakna med nya idéer inför vår sista dag.

Under den sista dagen kommer fokus att ligga på att testa nya tekniker för att arrangera blomster. Vi vill uppmuntra dig att hitta din stil och utmana dig att prova nya tekniker. Sofia och Paulina kommer att visa olika hållbara tekniker för att arrangera blommor. Vi kommer att testa både stående och hängande installationer. Efter varje moment kommer vi att dokumentera det ni har skapat. Jag kommer dela med mig av min kunskap och mina tankar kring att fånga sina skapelser på foto för att bygga sitt eget varumärke samt tipsa om hur du kan fånga dina blomsterarrangamang på ett sätt som framhäver din stil.

_D857041.jpg

Det är så fantastiskt att få skapa tillsammans!

Och jag är i ett sådant otroligt fint sällskap. Sofia Wikander driver Gillmyra Blomster sedan 2018, hon är florist och snittblomsodlare. Sofia brinner för att Slow Flowers ska ta mer mark och ta en självklar plats i blomsterbranschen. Hon är också ordförande i föreningen Snittblomsodlare i Sverige. Sen är hon också väldigt rolig och social, ett fång av solsken landar på allt runtom Sofia.

Ljuvliga Paulina som jag följt i många år på Instagram, med hennes ljuva stämma och underbara blomster skapar hon magi. Paulinas blomsterodling har två stora växthus och stora ytor på friland. Hon odlar tillsammans med naturen och använder stallgödsel från gårdens sätteri och vattnar med sjövatten. Det är så otroligt vackert på denna plats så därför känns det extra roligt att vi valt att hålla workshopen mitt i Paulinas blomsterodling på Runnviken.

Vi ser så otroligt mycket fram emot att tillsammans få skapa, lära, umgås och skratta. Hur länge har vi inte väntat på just detta!

Kärleksbrev från Halland

I samarbete med Visit Halland

Ok nu händer något som inte brukar hända så ofta, jag ska blogga! Jag måste bara få berätta om min fantastiskt fina resa till Halland. Tillsammans med en av Hallands ambassadörer Kristin Lagerqvist, eller som vi alla känner henne Krickelin fick vi möjlighet att i förra veckan besöka några guldkort efter Hallands vackra kust, och vem är jag att säga nej till en sådan fantastisk upplevelse.

Jag hoppade på tåget från Stockholm tidigt och rullade in i Varberg kring lunch, efter ett kort tågbyte i Göteborg. Som flera gånger tidigare checkade jag in på charmiga Okens B&B som drivs av ljuvliga Diba och Gert, Varbergs mysigaste ställe och innergården är så otroligt vacker.

Efter att ha suttit still flera timmar på tåget så tog jag en liten tur i Varberg, såklart var jag tvungen att knäppa någon bild på det vackra kallbadhuset.

Kristin svängde förbi och hämtade upp mig och vi åkte raka vägen till KLco där vi hade ett inbokat möte med Lisa på Visit Halland som har sytt ihop vår härliga tur de kommande dagarna, och oj vilket jobb Lisa och gänget har gjort för att jag och Kristin verkligen skulle få en härlig tur genom Hallands vackra landskap med gårdsbutiker, hav och fantastisk mat i vår väg. Vilket äventyr som väntar oss! Efter häng med Kristin under eftermiddagen tog jag mig åter till mitt B&B, jag svarade på mail, levererade bilder och blev klar med så mycket som möjligt så jag verkligen skulle kunna känna mig ledig och njuta av Halland fullt ut de kommande dagarna.

Efter en god natts sömn och finfin frukost tillsammans med ljuvliga Diba så promenerade jag den korta vägen hem till Kristin och jag hann fånga lite av hennes fantastiska trädgård. Det får nog bli ett helt eget inlägg om Kristins trädgård för jag har så mycket vackra bilder att dela därifrån.

Efter en kopp te och lite planering så rullade vi iväg i Kristins bil och första stopp var lunch på Edible Country-bordet och en dryckesprovning med Syster Sur’s kombucha. Vi bjöds på Grillost och zucchiniburgare på rostat surdegsbröd, inlagd fänkål och syltade nypon, så otroligt gott och mysigt att få maten tillagad ute i det vilda och fria.

Kristin blandade iordning en Kombucha drink med smak av rabarber, ingefära och syrliga rabarberremmar.

Under tiden maten tillagades njöt vi av de vackra omgivningarna. Vi åt lunchen just vid havet, i skydd från vinden i ett oändligt hav av underbara nyponbuskar.

Alla råvaror var såklart från trakten, grönsakerna, osten och det nybakade surdegsbrödet. Så innerligt gott att få äta av mat, från jord till bord, utan omvägar.

_D855683.jpg

Bara några bilder till innan det var dags att hugga in, det är så svårt att sluta fotografera när man väl har börjat, när allt är så vackert, och ser så gott ut! Efter den fina lunchen kom Mikael från Ugglarps Grön och mötte upp oss, sedan tog han med oss på en växtvandring. Vet ni att man nästan kan äta nästan alla växter i naturen?

Vi fick lära oss vilka växter som var ätbara efter strandkanten, fältet och gården, och Mikael gav oss den ena efter den andra växten att pröva. Smaksensationerna följde varandra, det smakade gurka, rödbetor, koriander och citron, så mycket olika smaker i de växter vi fick pröva. Gå in och kika i Kristins blogg för att läsa mer om växtvandringen som Mikael bjöd oss på.

Otroligt spännande och lärorikt, vi fick smaka på växter och blommor, sådant man sett växa runt omkring sig hela livet, och det mesta gick faktiskt att stoppa i munnen.

Här ser ni ett smakprov av det vi prövade. Efter vår vandring åkte vi vidare till Ugglarps Grönt Gårdsbutik och här fanns det otroligt mycket fina grönsaker som odlats direkt utanför knuten. Önskar att jag hade en grönsaksbutik just som denna i närheten av där jag bor. Dessa tomater var ju så vackra!

Efter vår tur i friska luften så begav vi oss in till Falkenberg, vi var kaffe och te sugna och hade hört talas om Borgmästargården, och oj vilken härligt ställe, vacker lokal, ljuvligt fika och så himla mysig personal.

Se på det här härliga fikat! För att inte tala om Kristins vackra outfit, självklart från KLco.

Senare slängde vi snabbt in väskorna på Ocean Hotel och svirade om och satte oss i bilen igen, mot Lisa Lemkes Skrea Matbruk jag har velat äta här så många gånger och äntligen var det dags!

Efter ett otroligt fint välkomnande från personalen på Skrea Matbruk slog vi oss ner i matsalen.

Kan det vara jordens vackraste soppa? Ängamatsoppa, med en underbar kyld buljong på grillad gurka, bakad lök, misopesto, picklade vinbär och ärtor. Ni hör ju!

Jordens godaste ravioli ser ni framför era ögon här, så krämig och fräsch och smakrik. Kristin åt en gudomlig risotto! Så vacker för ögat så det gör ont i själen.

För att inte tala om de bakade jordgubbarna som vi delade på till efterätt! Vi var så otroligt mätta vid det här laget så vi valde att ta med vår efterätt ut på ängen och avnjuta den medans solens sista strålar försvann bakom matbruket.

Tusen tack underbara Skrea Matbruk för en helt otrolig upplevelse! Jag kommer tillbaka snart!

Efter en god natts sömn på Ocean Hotel så var det dags för frukost och planering för dagen, vi hade mycket som vi ville se, men för att hinna med allt krävs lite planering, vi använde oss av appen A Day in Halland för att se vilka ställen som var öppna och kunde ta emot oss under dagen.

Vi fick också en alldeles ljuvlig frukost!

Lite surfer känsla på den här matsalen hos Ocean Hotel, här kunde vi har stannat en lång stund och blickat ut över det brusande havet utanför.

Lisa på Visit Halland hade berättat för oss att Halland är otroligt rikt på blomsterodlingar och såklart ville vi besöka en blomsterfarm också. Vi kikade i appen och hittade Lilla Hälsoträdgården som Josefin Gavie driver. Så sinnligt vackert!

Är inte trädgårdar som vackrast just nu, så prukande och nästan övervuxna av all skönhet.

_D856003.jpg

Josefins odlingar var verkligen underbara, se på hennes vackra dahlior.

_D856024.jpg

Vi skulle ganska snart vidare för lunch tillsammans med My Feldt Tivolikiosken så vi plockade med oss en stor bukett till My. Har ni sett något vackrare?

Något försenade (vi hade det ju så trevligt hos Josefin) så ramlade vi in på Tivolikiosken och vilket fantastiskt ställe My och Co har byggt upp, en drömvärld med hur mycket som helst att se på, mina barn hade älskat den här platsen, jag måste verkligen ta med dem hit snart!

Sedan blev det såklart lunch! Jag åt en sallad med grönsaker, kaprisinlagda purjo och paprika, sallad, lök, krutonger och en ljuvlig ceasardressing. Kristin avnjöt en smarrig falafelwrap!

Så himla fint att få hänga med My, höra om hennes fina verksamhet och smaka på allt det goda!

Efter att vi var mätta i magen igen (som vi ätit denna resa, så otroligt gott) så checkade vi in på Hotel Mårtensson i Halmstad. Ett otroligt fint och charmigt hotell, helt nyrenoverat, så hett tips om ni letar efter boende i Halmstad.

Vi låg som vanligt efter i schemat och Kristin ville ta ett snabbt bad innan middagen så vi lämnade de ljuvliga rummen lika snabbt som vi kom och åkte ner till havet. I receptionen fick vi veta att det charmigaste badet låg efter Prins Bertils Stig söder om Tylösand så vi bestämde oss för att åka dit. Det var kallt och blåsigt men Kristin skulle absolut i, jag stod bekvämt på bryggan men tänker att någon gång ska jag ändå börja med kallbad (bara inte idag : )

Hon är modig där den Kristin älskar hur havet både ser lite våldsamt och fridfullt ut på samma gång.

Efter bad satte vi oss i bilen, drog upp volymen och körde mot en väldigt speciell plats. Vi hade siktet instället på Knystaforsen, en bruksort men även en restaurang som drivs av Danska Nicolai och Eva. Och vilken matupplevelse vi fick sen, bästa jag någonsin upplevt, och då har jag ändå besökt rätt många fancy pansy restauranger med flera stjärnor, men detta var något alldeles extra.

Nicolai kom och mötte oss med sitt stora leende och med en enorm värme, det kändes fint och personligt för första stund.

Jag är själv halvdansk och har alltid trivts extra bra i danskars sällskap, det är glatt och högljutt och härligt, så när Nikolai bjöd in oss i sitt hus (ja de bor faktiskt på övervåningen) så kände jag på en gång att detta skulle bli en kväll utöver det vanliga. Och det blev det! 15 rätter serverades i ett lugnt och behagligt tempo, det var gemytligt och trevligt, och inte sådär högdraget som det lätt kan bli, på lite bättre ställen.

Varje liten rätt som rullade in, smakade fantastiskt. Alla råvaror kommer från byn eller runt omkring och det var så innerligt vackert att se på alltihop! Denna zuccinirätt med färsk zucciniblomma, vassle och örtolja var gudomlig.

Här bjöd Nicolai och hans gäng oss på en touch a Mexico, tänk så gott majs fullproppat med smak kan vara. Och har ni sett porslinet, vilken skicklig keramiker är det som har tillverkat det?

Under middagen tog Nicolai med oss ut och visade det nya pensionatet som de håller på att renovera, så att gäster som äter på Knystaforsen kan sova över. Vilken plats detta är, gå in och boka Knystaforsen, det går att boka 3 månader framåt i tiden men det börjar bli svårt att få ett bord, ryktet sprider sig om genierna på Knystaforsen.

Morgonen efter vaknade vi upp på ljuvliga Hotel Mårtenson och efter frukost bar det iväg till Feldts bageri, såklart ville jag köpa med mig lite bröd hem till familjen. Feldts bröd och konfekt ligger på en mysig gata i Halmstad och när vi kom in där, hade bageriet precis öppnat och doften av nybakat fångade oss. Jag har själv jobbat på bageri och det är en speciell känsla när man tar ut dagens fösta plåt och rummet fylls av en doft av kärlek.

Vad tycker ni om de söta äppelbriochbullarna, jag kan säga att det var helt otroliga!

För att inte tala om ombretårtan som Patrick och My hade lagt minst 17 timmar på att få till, ren perfektion. Lyckans ost Kristin köpte såklart med en tårta hem till sin familj men jag hade lite för lång resväg så det fick bli en härlig levain istället.

Här sitter jag på Feldts, på Karsten Rönnowsgatan 10. Tyckte det var extra kul just med Rönnow eftersom det är min mammas danska flicknamn.

Inne på Feldts stötte vi på Susan Hubel och vi blev inbjudna att följa med till hennes odling, Harplinge Blomsterodling såklart följde vi med!

Susan håller öppet fredag-lördag och man kan köpa blommor och annat vackert i hennes lilla butik. Trädgården var vidunderligt vild och vacker, precis en sån trädgård som jag skulle vilja ha, vilken inspiration!

Se så vilt och vackert, älskar trädgårdar som ser ut just såhär. Solrosornas tid är nu!

Se så skirt och förgängligt. Så fint att få fånga dig i ditt blomsterhav Susan.

En vackrare bukett får man leta efter.

Efter vår fina stund hos Susan så rullade vi tillbaka till Varberg igen. Vi landade hos Kristin och KLco och här är det så vackert att vara. Visst har ni koll på Kristins eget brand KLco?

Vi landade slutligen med en kopp te i soffan och försökte sammanfatta allt vackert som vi hade fått uppleva de senaste dagarna, alla vackra platser, den fantastiska maten men framförallt alla fina möten med varma och kraftfulla människor. Så imponerad över den växtkraft som finns i Halland, på åkrarna och ängarna, på maten på tallriken, i människors hjärtat. Här trivs folk och här vill de leva. Även om mitt tåg rullade vidare tillbaka österut, så längtar jag redan tillbaka till nästa gång jag får möta dig igen, vackra Halland.

Tack till Visit Halland och Kristin för att ni så bjussigt delade med er av ert fina Halland med mig! För mer bilder, gå in och kika på Kristins blogginlägg här.

Linda & Alexanders Bröllop, Stadshuset och Ruin Retreat

Åh vad det är mysigt och härligt med små intima bröllop. Linda och Alexander bjöd på ett ljuvligt sådant för sina familjer och jag var såklart med för att fånga det vackra, det äkta och det kärleksfulla.

Efter den fina vigseln på Stadshuset i Stockholm så åkte vi vidare till en annan alldeles magisk plats!

Ruin Retreat ligger i Saltsö-Boo i Nacka och drivs av ljuvliga Marie och Carl, sedan 2017. Detta är en alldeles magisk plats för minde intima bröllop, möten eller event.

När gästerna anlände bjöds det på bubbel och snittar och barnen utforskade den hemlighetsfulla platsen. Marie som äger stället berättade om platsen och varför den är så speciell.

Efter lite mingel gick vi upp på taket och åt bröllopstårta, den var så fantastiskt fin, bakad av otroligt duktiga Mr Cake den var så himla vacker och god.

Efter magisk tårta fick jag en stund med vackra Linda och Alexander, nu var det dags för bröllopsporträtt.

När vi kom tillbaka var det dags för bröllopsmiddag i den vackra matsalen.

Det är så mysigt med små personliga familjebröllop. Tusen tack Linda och Alexander för att jag fick vara med och fånga er dag.

Jobb i Studion

Hösten är här med full kraft, och äntligen så fick jag och Marianne skapa i vår studio Fabrikören igen efter ett långt sommaruppehåll. Åh så roligt det var och vilket ljus Fabrikören bjöd på. Vi har precis haft studion ett år och det har blivit många härliga fotograferingar, möten och idéer som väckts till liv där.

Nu är det återigen dags att omfamna hösten, rota sig och växa med kraft. Kraft för allt jobb som ska göras, ideér som ska väckas och glädjen som ska växa, fritt åt alla håll.

Att få skapa med de fina produkterna från Tell me more var en underbar start på hösten, allt är lätt med vackra saker omkring sig, det är inget som skaver eller gör ont. Det finns syre och glädje och kärlek när man jobbar med människor och produkter som man tycker om. Här finner ni några bilder som växte fram ur vårt samarbete. Hoppas att ni gillar det vi skapar, och vill ni se mer av Tell me mores produkter så finns länk till hemsidan här.




Köpenhamn med Visit Copenhagen

Att få resa och upptäcka nya platser är fantastiskt. I år har det inte blivit många resor gjorda på grund av pandemin, men det har funnits tid till att återblicka på tidigare äventyr som man har varit på.

Förra våren fick jag i uppdrag av Visit Copehagen att fånga deras matscen i stillbild och video. Vilken fantastiskt uppdrag, och självklart tackade jag ja. Tillsammans med min kära vän och kollega Linda satte vi oss på tåget ner till Köpenhamn och tillsammans bestämde vi oss för hur vi skulle lägga upp de närmaste dagarna.

Vi skulle få låna en klassisk dansk lådcykel, så vi tog fram en karta och började kika på platser och restauranger som vi ville besöka. Tillsammans så hittade vi en perfekt rutt lagom till att tåget rullade in på Hovedbanegarden i Köpenhamn.

När vi kom fram hämtade vi ut lådcykeln som vi hade bokat, för att upptäcka Köpenhamn på riktigt vis. Vi började med att styra cykeln mot Vesterbro, där gick runt i små butiker, njöt av den fina stämningen och slutligen hamnade vi på trevlig Brus, där vi tog en öl.

Sedan åt vi en alldeles underbar middag på Baest, se bara så gott, vi avslutade kvällen med en drink.

Nästa morgon började vi dagen med en kaffe på The Packhouse för att sedan hoppa upp på cykel och ta oss vidare längs kanalen i Christianshavn.

Efter en härlig förmiddag på cykeln och till fots, var det dags för lunch. Vi stannade på en liten bistro och åt smörrebröd och drack öl, precis som sig bör när man är i Köpenhamn. Sedan cyklade vi vidare mot Österport, vi fotograferade båtar och söta små hus och cyklar, vi kände livet i oss.

Efter en stund kom vi fram till Torvehallerna och fick njuta av alla vackra blommor, grönsaker och frukter. Vi tog också en liten taco-snack på Hija de Sanches, så gott och trevligt.

Efter ytterligare några kilometer i bena kom vi fram till vackra och legendariska Tivoli och i kvällsljuset kunde vi strosa runt bland vårblomster och dansk hygge.

Middagen hade vi bokat på Ködbyens Fiskebar. Vi fick ett bord I baren och njöt av härlig stämning och supergod fisk! Efter en lång dag cyklade vi sedan hemåt till hotellet igen!

En ny dag gryr, och så även nya äventyr! Jag hade besökt Glyptoteket tidigare, men Linda hade inte varit där och jag ville verkligen komma tillbaka så vi tog oss dit. Glyptoteket är en fantastisk plats, men vingslag från en annan tid. Jag låter bilderna tala för sig själva.

Efter en förmiddag på Glyptoteket hoppade vi upp på cykeln igen och tog oss vidare till Vesterbro. En hippt och härligt område, vi sprang förbi en otroligt söt blomsterbutik som hette Blomsterskruet och vi kunde lite låta bli att stanna och ta lite bilder.

Vi hade blivit tipsade om att äta lunch på Guldsmeden så vi tog och dit och njöt av den vackra miljön och sköna vibbar.

Efter en fin eftermiddag på Vesterbro vände vi sedan hemåt, svirade om och tog os till Undici för att möta upp vår gemensamma vän Carolina. Tillsammans njöt vi av en fantastisk middag, jag kan verkligen rekommendera det här stället!

Nästa morgon var det dags att ta oss hemåt igen, vi spang in på ett cafe på tågstationen och köpte rågbröd och danska wienerbröd med oss hem. Tack Köpenhamn för denna gång, vi kommer snart igen!